Als je hond jou echt als baas ziet dan gaat het opvoeden een stuk makkelijker. Je hond zal goed op jou letten om te kijken wat de bedoeling is in plaats van zelf allerlei beslissingen te nemen.

Andersom kun je je voorstellen dat een hond, die denkt dat hij zelf de baas is, zich niks van jouw commando’s aantrekt en gewoon zijn eigen neus achterna loopt.

Vreselijk irritant. En dit leidt er vaak toe dat hondenbaasjes zich machteloos voelen en proberen de controle terug te nemen. Vaak met schreeuwen. Soms zelfs door de hond pijn te doen of dan maar voor straf op te sluiten.

Dit omdat ze geen idee hebben hoe ze het anders op kunnen lossen.

En het is ook heel zwaar; een hond proberen op te voeden die denkt dat hij zelf de baas is. Want die luistert meestal alleen als ie er een beloning voor krijgt.

Respect

Als je hond jou als baas ziet dan heeft hij op een positieve manier respect voor jou (dus niet met de staart tussen de benen, uit angst voor straf). Zodra je hond respect voor jou heeft doet hij jou graag een plezier en zal goed op jou letten om te kijken welk gedrag er van hem verwacht wordt, bijvoorbeeld lopen met een losse lijn, in de mand blijven liggen, etc.

Hierdoor wordt het opvoeden van je hond een stuk makkelijker en leuker! Want hij zal graag naar je willen luisteren.

Hoe verdien je dat respect?

Boeken van Cesar Millan

Volgens Cesar Millan, beter bekend als The Dog Whisperer, kan iedereen dat respect terugverdienen en “roedelleider” worden.

Zodra jouw hond jou als leider ziet zal hij naar jou luisteren en wordt het samenleven met je hond een stuk fijner.

Het is niet zielig voor een hond als hij niet de leider is maar jij. Een hond wil vooral duidelijkheid. Daar voelt ie zich fijn bij.

Na het lezen van het boek van Cesar

  • Weet je wat het verschil is tussen straffen en opvoeden
  • Snap je hoe je hond jou ziet
  • Weet je welke stappen je moet zetten om ervoor te zorgen dat je hond jou als baas ziet en
  • Werk je aan een betere band met je hond waarbij jullie je allebei fijner zullen voelen

Door op het plaatje van het boek hierboven te klikken krijg je een overzicht van beschikbare titels te zien.